Zomerbanden

Zomerbanden zijn verreweg de meest gebruikte banden en worden vaak gezien als ‘normale’ banden. Weet u hoe en wanneer u zomerbanden het best kunt gebruiken? Bandimex/PJ Bandenservice helpt u graag op weg. 

De eigenschappen van een zomerband

Het rubber van een zomerband zorgt ervoor dat de band minder elastisch is dan bijvoorbeeld een winterband of all season band. Het grote voordeel hiervan is dat een zomerband een lagere rolweerstand heeft en minder snel slijt. Dit zorgt bijvoorbeeld voor nog meer rijcomfort zonder geluidsoverlast. Daar komt nog bij dat zomerbanden beter scoren op het brandstofverbruik en de stabiliteit bij het sturen.
Deze banden zijn speciaal ontwikkeld om het rijden tijdens de zomer zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Ze zijn dus meer dan geschikt voor ritten op een warm en droog wegdek. Dit betekent niet dat u met regen niet de weg op kunt; het profiel van een zomerband heeft als functie om aquaplaning te voorkomen, zodat de kans op glijden wordt verkleind.

Welke zomerband is geschikt voor mijn voertuig?

Goede banden zijn een van de belangrijkste aspecten van uw voertuig. Daarom is het belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed en dat u niet zómaar een zomerband aanschaft. Welke band geschikt is hangt af van uw voertuig, de omgeving waarin u rijdt en uw rijstijl. Natuurlijk spelen ook het merk en uw eigen budget een rol; sommige merken leveren immers betere banden, maar wel tegen een hogere prijs. Juist omdat het maken van een goede keuze zo belangrijk is, willen wij ervoor zorgen dat u hier ook in slaagt. Bij Bandimex/PJ Bandenservice krijgt u eerlijk en uitgebreid advies over de beste banden voor uw voertuig. Wij werken met merken zoals GoodYearMichelinBridgestone, etc.

Meer dan alleen zomerbanden

Bij Bandimex/PJ Bandenservice kunt u terecht voor veel meer dan alleen zomerbanden. Wij verkopen niet alleen zomer-, winter- en all season banden, maar wij zorgen ook voor de montage en het onderhoud. Zo kunnen wij uw banden balanceren, uitlijnen, reparen en vullen met stikstof ter verbetering van uw comfort en veiligheid. Hebt u interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op en maakt gerust een afspraak!

Maak een afspraak

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Bandimex/PJ Bandenservice BV

Wij zijn een echte onafhankelijke bandenwinkel, en VACO erkend.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag 
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
08:00 - 12:00 uur

Contactgegevens

Van Meelstraat 3
3088 GM  Rotterdam

Telefoon 010 - 428 1500
E-mailinfo@bandimex.nl

Scroll naar boven