Banden balanceren

Merkt u dat uw stuur of stoel trilt tijdens het rijden? Dat is een teken dat uw banden niet goed in balans zijn. Door uw banden te balanceren heffen onze professionals de onbalans op. Bij het balanceren met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over uw banden verdeeld. Trillingen van uw stuur of stoel zijn verleden tijd. Na het balanceren rijdt u prettiger, veiliger en heeft u minder kosten als gevolg van bandenslijtage. 

Banden balanceren voor veilig en zuinig rijden

Autobanden balanceren bevordert het rijcomfort. Het banden balanceren is nodig als bij een bepaalde snelheid het stuur gaat trillen. Balanceren zorgt ervoor dat de banden en wielen over de hele omtrek even zwaar zijn. Trilt uw stuur of dashboard bij hoge snelheden of beweegt uw stuur zich langzaam heen en weer bij een lage snelheid? Plan de balancering van uw banden vandaag nog in om dit rijongemak te verhelpen.

Voordelen van banden balanceren

  • Beter rijcomfort
  • Voorkomt extra slijtage 
  • Voorkomt hogere kosten
  • Wegcontact van je auto is beter
  • Geen trillen van stuur

Werkwijze banden balanceren

Bij banden balanceren worden gewichtjes geplaatst op specifieke plaatsen van het wiel. De gewichtjes heffen de onbalans op. Dit doen wij op een computergestuurd apparaat waarmee het benodigde gewicht tot op de gram kan worden vastgesteld. Wij meten het wiel met de band en stellen op deze manier vast dat hij over de hele omtrek even zwaar is. Hij is dus in balans.

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Bandimex/PJ Bandenservice BV

Wij zijn een echte onafhankelijke bandenwinkel, en VACO erkend.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag 
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
08:00 - 12:00 uur

Contactgegevens

Van Meelstraat 3
3088 GM  Rotterdam

Telefoon 010 - 428 1500
E-mailinfo@bandimex.nl

Scroll naar boven