Winterbanden Rotterdam

Als de temperatuur zo rond de 7 graden of lager wordt is het tijd voor de winterbanden. Door de rubbersamenstelling en het speciale profiel van de winterband, heeft deze aanzienlijk meer grip bij een nat en koud wegdek.

U heeft niet alleen profijt van winterbanden bij winterse omstandigheden, maar ook bij regen geeft een winterband aanzienlijk meer veiligheid in deze tijd van het jaar.

Vergroten van de veiligheid

De waterafvoer van een winterband is enorm en ook de remafstand is van winterbanden vele malen kleiner dan van een zomerband in deze periode van het jaar. Monteren van winterbanden vergroot dus de veiligheid van uzelf en de andere weggebruikers.

Wij raden u aan de winterbanden aan het begin van het winterseizoen, dus nu, onder uw auto te laten monteren, zodat u goed voorbereid het herfst- en winterseizoen ingaat. Veel consumenten kopen pas nieuwe winterbanden wanneer het winter seizoen al in volle gang is en dat is jammer. 

Ook mensen die hun set nog niet gemonteerd hebben raden we aan dit toch te doen. Als de winter losbarst en u heeft uw winterbanden-set nog niet gemonteerd moet u zich voorstellen dat we niet gelijk in staat zijn om aan uw verzoek te voldoen. Dat komt doordat veel mensen te lang wachten met het monteren van hun winterbanden. Begrijpelijk maar niet verstandig.

Wetgeving in Europa

In de Europese landen om ons heen waar een winterbanden plicht geldt, wordt een winterband van 4 mm of minder gezien als een zomerband. In Nederland geldt voor de winterband dezelfde APK norm als een zomerband; zijnde 1.6 mm restprofiel. Dat is niet veel maar het mag van de wet!

winterbanden in rotterdam

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Bandimex/PJ Bandenservice BV

Wij zijn een echte onafhankelijke bandenwinkel, en VACO erkend.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag 
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
08:00 - 12:00 uur

Contactgegevens

Van Meelstraat 3
3088 GM  Rotterdam

Telefoon 010 - 428 1500
E-mailinfo@bandimex.nl

Scroll naar boven