Winterbanden

Bent u op zoek naar nieuwe winterbanden, wilt u uw winterbanden wisselen of wilt u uw winterbanden vervangen? Deze werkzaamheden wil Bandimex/PJ Bandenservice in Rotterdam graag voor u uitvoeren.

Winterbanden presteren beter dan zomerbanden wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt. Het rubber van sneeuwbanden is namelijk zachter dan dat van zomerbanden. Zo kunnen ze zich gemakkelijker aan oneffenheden in de weg aanpassen dan de zomerbanden. Daarbij hebben deze banden ook nog eens een grover profiel dan zomerbanden. Zo komt het dat winterbanden een betere grip op het gladde, besneeuwde wegdek hebben.

Veiligheid

Wanneer u uw zomerbanden laat vervangen voor stevige sneeuwbanden kunt u ook een bijdrage leveren aan uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Met winterbanden rijdt u stabieler. Daarnaast is de remweg van zo’n band korter dan die van een zomerband.

Wetgeving in Europa

In de Europese landen om ons heen waar een winterbanden plicht geldt, wordt een band van 4 mm of minder gezien als een zomerband. In Nederland geldt voor de winterband dezelfde APK norm als voor een zomerband; zijnde 1.6 mm restprofiel. Dat is niet veel maar het mag van de wet!

Contact

Wij raden u aan de winterbanden aan het begin van het winterseizoen onder uw auto te laten monteren, zodat u goed voorbereid het herfst- en winterseizoen ingaat. Wilt u uw zomerbanden laten vervangen voor winterbanden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij beschikken over een groot aanbod sneeuwbanden van diverse merken. Onze experts kunnen u altijd bijstaan bij het uitzoeken van de meest geschikte banden voor uw voertuig.

Winterbanden opslaan? Vraag naar de mogelijkheden

winterbanden kopen rotterdam

"Wij raden u aan de winterbanden aan het begin van het winterseizoen, onder uw auto te laten monteren."

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Bandimex/PJ Bandenservice BV

Wij zijn een echte onafhankelijke bandenwinkel, en VACO erkend.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag 
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
08:00 - 12:00 uur

Contactgegevens

Van Meelstraat 3
3088 GM  Rotterdam

Telefoon 010 - 428 1500
E-mailinfo@bandimex.nl

Scroll naar boven