All season banden

All season banden, of vierseizoenenbanden, zijn speciaal ontwikkeld voor een gemiddeld klimaat. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in Nederland. Deze banden hebben als voordeel dat u elk seizoen veilig de weg op kunt. Zonder dat u twee keer in het jaar uw banden moet verwisselen. 

De verschillen tussen zomer-, winter- en vierseizoenenbanden

Zomerbanden en winterbanden zijn twee heel verschillende producten. De verschillen bepalen hoe ze presteren. De banden wijken vooral af in:

  • Profiel: In tegenstelling tot een zomerband heeft een winterband inkepingen in de profielblokken, dit zijn de lamellen. De lamellen zorgen voor meer grip bij sneeuw.
  • Rubbersamenstelling: De rubbersamenstelling van winterbanden blijft ook bij lage temperaturen flexibel. Zomerbanden worden snel hard en vervormen.
  • Remweg: Bij hoge temperaturen wordt de remafstand met winterbanden langer. Het tegenovergestelde gebeurt met zomerbanden en lage temperaturen.

Een vierseizoenenband is een afweging tussen een zomerband en een winterband. Dit betekent dat een zomerband beter zal presteren bij warme en droge omstandigheden, terwijl een winterband voordeliger werkt bij sneeuw, etc. Het gaat hier echter wel over extreme weersomstandigheden. In het gematigde klimaat van Nederland vormen all season banden juist een perfecte oplossing!

De voordelen van all season banden

Hoewel all season banden in zeer warme of koude omgevingen minder presteren, kunt u in Nederland optimaal profiteren van de voordelen:

  • U bespaart tijd en geld omdat u uw banden niet twee maal per jaar moet verwisselen;
  • All season banden presteren optimaal in de tussenseizoenen, welke in Nederland soms vrij lang duren;
  • Een goede all-season band presteert beter dan een gemiddelde zomer- of winterband;
  • Een vierseizoenenband met een M+S (Mud + Snow) label is ook te gebruiken als winterband.

All season banden bij Bandimex/PJ Bandenservice

Wilt u ook een complete oplossing voor het hele jaar? Bandimex/PJ Bandenservice is leverancier van talloze all season banden van diverse merken. Kom bij ons langs om de beste vierseizoenenband te laten monteren.

Neem contact op

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Bandimex/PJ Bandenservice BV

Wij zijn een echte onafhankelijke bandenwinkel, en VACO erkend.

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag 
08:00 - 17:00 uur
Zaterdag
08:00 - 12:00 uur

Contactgegevens

Van Meelstraat 3
3088 GM  Rotterdam

Telefoon 010 - 428 1500
E-mailinfo@bandimex.nl

Scroll naar boven